16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle Bağlar ilçesine bağlı Selahattin Eyyübi ilkokulunda etkinlik düzenlendi.
Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945 de kurulmuş ve Türkiye 1948 yılında bu kuruluşa üye olmuştur. FAO'nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim her yıl "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır. Dünya Gıda Gününün amacı; dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin artırılmasına dikkat çekmektir. Bu münasebetle FAO her yıl bir konu (tema) belirleyerek, konunun bütün dünyada tartışılmasını sağlamaktadır. 2016 Dünya Gıda Günü iklim değişikliğine uyum sağlamak için değişim yapılması gereken yedi gıda ve tarım alanını konu edinmiş ve tema "İklim Değişiyor: O Halde Gıda ve Tarımda Değişmeli" olarak belirlenmiştir.
Bu amaçla 2016 yılında Dünya Gıda Günü vesilesiyle Selahattin Eyyübi İlkokulunda düzenlenen etkinliğe Bağlar Kaymakamı Tolga TOĞAN'ın yanısıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan ATALAR, İl Müdür Yardımcıları Mehmet HÜSEYİNOĞLU ve Mustafa KORKUTAN, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Berna DUMAN AYDIN, Merkez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü, ilgili müdürlüklerin çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çeken il müdürü Mustafa Ertan ATALAR ayrıca yılın teması olarak belirlenen konu hakkında bilgi verdi. ATALAR konuşmasında; atmosfere oksijen salan ormanların iklim değişikliği üzerinde önemli etkilerinin olduğunu, bunun için bol bol ağaç dikilmesi gerektiğini, dünyanın doğal kaynaklarının aşırı kullanılması ve bozulması yönündeki tarımsal faaliyetlerin değiştirilmesi ve ilerleyen yıllarda artan insan nüfusunun doyurulabilmesi için sürdürülebilir tarımsal faaliyetler göstermek gerektiğini dile getirdi.
ATALAR konuşmasının devamında dünyada her gün 8 insandan birinin aç yattığını, bu yüzden ihtiyacımızdan fazla gıda maddesinin alınmaması gerektiğini çünkü her yıl üretilen gıdanın enaz üçte birinin israf edildiğini ve her yıl israf edilen bu gıdanın dünyadaki 800 milyon insanı doyurabildiğini söyledi. Ayrıca aşırı kullanım, kirlilik ve iklim değişikliğinden dolayı dünya su kaynaklarının azaldığını 20-30 yıl sonrada rahatça balık yiyebilmek için su israfından kesinlikle kaçınmak gerektiğini dere kenarında otursak bile su israf etmemek gerektiğini vurguladı.
Etkinlik, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü çalışanı Veteriner Hekim Duriye ERKEK'in "Dengeli Beslenme ve İklim Değişikliği" konulu sunumunun ardından katılan öğrencilere meyve ikramıyla sona erdi.