16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle Sur ilçesine bağlı Süleyman Nazif İlkokulunda etkinlik düzenlendi.
Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945 de kurulmuş ve Türkiye 1948 yılında bu kuruluşa üye olmuştur. FAO'nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim her yıl "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır. Dünya Gıda Gününün amacı; dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olmasını sağlamak ve bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin artırılmasına dikkat çekmektir. Bu münasebetle FAO her yıl bir konu belirleyerek, konunun bütün dünyada tartışılmasını sağlamaktadır. 2014 yılında da ana tema olarak "Aile Çiftçiliği: Dünyayı Besle, Yeryüzünü Önemse" olarak belirlenmiş ve FAO'nün önerisi üzerine 2014 yılı, BM 66. Genel Kurulu'nda resmi olarak onaylanarak, Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı (AÇY) olarak ilan edilmiştir.
Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Mustafa Ertan ATALAR başta olmak üzere İl Müdür Yardımcımız Sedat ILDIZ, İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Sur İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çeken il müdürü Mustafa Ertan ATALAR ayrıca yılın teması olarak belirlenen konu hakkında bilgi verdi. ATALAR konuşmasında;
Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılının temel amacının açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanması, Aile tarafından tarım ile bağlantılı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin tamamının aile çiftçiliği olarak tanımlandığı ve aile çiftçiliğinin, aile-temelli tüm tarımsal faaliyetleri kapsadığı ve kırsal kalkınmanın birçok alanı ile bağlantılı olduğunu söyledi. Ayrıca bir aile tarafından yönetilen ve gerçekleştirilen, çoğunlukla kadın ve erkekler dahil, ailesel işgücüne dayalı tarım, ormancılık, balıkçılık, meracılık ve su ürünlerine yönelik üretim faaliyetlerini kapsadığını da belirtti. ATALAR, Dünyanın dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçiliğe çekmek, açlığın ve yoksulluğun ortadan kaldırılması konusunda girişimlerin küçük ölçekten başlaması gerekliliği ile gıda güvenliği ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi, doğal kaynak ve çevre yönetimi açısından etkinliğin sağlanmasının hedeflendiğini bunun yanı sıra, küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olmasının sağlanmasının amaçlandığını belirtti.
Etkinlik gıda ve yem şube müdürlüğü çalışanı Yrd. Doç. Dr. Berna DUMAN AYDIN'ın "Sağlıklı Beslenme ve Gıda Güvenliği" konulu sunumunun ardından katılan öğrencilere kek ve meyve suyu ikramıyla sona erdi.