T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Vali Güzeloğlu Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesinin Startını Verdi

Yayın Tarihi : 20.10.2017

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü ve İŞKUR'un işbirliğiyle ilk kez Elazığ'da hayata geçen "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi, hipodromların bulunduğu diğer 8 ilde daha (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Şanlıurfa ve Diyarbakır )uygulanmaya başlandı.

"Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi ile erkek egemen atçılık sektöründe kadın işgücünü artırmak, kadınların atçılık sektöründe de yer almasını sağlamaya öncülük etmeleri ve bu mesleğin kadınlarımız nezdinde cazipleştirilmesi ve konuya farkındalığın artırılması adına önemli bir adım atıldı.

Diyarbakır ili ve ilçelerinde katılımı sağlamak amacıyla yapılan duyurular neticesinde, uygun kriterleri taşıyan 20 kadın kursiyer 9 Ekim 2017 tarihi itibariyle kurs eğitimlerine başladı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü ve İŞKUR'un işbirliğiyle hayata geçen "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesinin startını 17 Ekim tarihinde Diyarbakır Hipodromundan verdi.

20 Kadın kursiyerin toplamda 360 saat eğitim alacağı projenin açılış programına Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve kurum müdürleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: "Öncelikle bugün hem Vali Kupası Koşusunu gerçekleştirdik, hem de "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi kapsamında Diyarbakır'da eğitime başlayan 20 kursiyer genç kardeşimizin, sizler aracılığıyla hem tüm Türkiye'ye hem de alandaki ve sektördeki tüm paydaşlarla birlikte tanınmasına fırsat vermiş olduk.

Özellikle kadın istihdamını geliştirmek kadınların becerisi ve emeği ile her alanda olduğu gibi bu alanda var olduklarını ortaya koymak adına; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Türkiye Jokey Kulübü ve İş Kur iş birliği ile çok örnek bir projedir" dedi.  Vali Güzeloğlu konuşmasına şöyle devam etti;  Tabi seyislik çok profesyonel bir meslek.  Kursiyerlerimiz 360 saat yaklaşık 45 gün atın anatomisinden başlayarak at ile ilgili her şeyi profesyonel anlamda, dünyanın her yerinde bu mesleği icra edebilecek bir bilgi birikimini kazanıyorlar.

Atlar insana en yakın hayvanlardır. Duygusaldır, inanıyorum ki atla buluşmak da ayrı bir güzelliktir. Sektörün ihtiyaç duyduğu hem nitelikli iş gücü yetiştirmek adına hem de istihdama katkı koymak adına biz de bu projeyi destekliyoruz. İş Kur işbirliği ile hem kursiyerlerin sigortaları yapılıyor, hem de bu süreç boyunca karşılıklı desteklerle tam anlamıyla nitelikli uzman olmaları amaçlanıyor. Kurs süresi sonunda sertifika almaya hak kazanan bütün kardeşlerimizin iş sorunu da kalmayacak. Çünkü bu anlamda ciddi bir ihtiyaç var. Hem Jokey Kulübü olarak hem sektörün özel paydaşları olarak. İnşallah en kısa zamanda onlar bu eğitimi başarıyla bitirecekler ve sertifikayı almaya hak kazanarak alanda işlerine ve çok sevdikleri mesleklerine kavuşacaklar" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyelerinin kursiyerlerle fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Diyarbakır "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi" 12 Aralık 2017 tarihinde sona erecektir.