T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çiftçi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarımız Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 15.12.2017

17 İlçemizde yapılması planlanan Çiftçilerimizi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce;  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüzdeki konu uzmanlarımızın katılımıyla;  21 Kasım 2017 tarihinde Bağlar ilçesi Yukarımollaali Köyü'nden başlayarak, Bismil, Çermik, Çınar, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro ve Kayapınar İlçelerimizde tamamlandı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli konu uzmanlarımız;

Serhat Tantekin, Aytaç Yaman, Güler Kurt, Sedat Eker, Fatih Tunç, Asuman Oktay, A. Halim Ezgin, Ferdi Tantekin, İ. Halillah Ceylan, Muhyettin Zuğurlu, Nurcan Atabay, Ramazan Baran, Mehmet Damirel, Masum Demir, H. Mehmet Aslan, A. Ferruh Tuğrul, Abdullah Güneş, Neslihan Bayram, Beyhan Kızıl, M. Siracettin Altındağ, Ayhan Sizer, Sıdıka Tantekin, Rafet Efe, M. Şerin Yaşar, tarafından dönüşümlü olarak, çiftçilerimize yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısında, çiftçilerimiz bilgilendirildi

Bilgilendirme toplantısında konu uzmanlarımız tarafından çiftçilerimize; Hububat, Mercimek, Pamuk, Bağ, Meyve, Sebze hastalık ve zararlıları,  Süne ve Kımıl Zararlılarına Karşı Mücadele,  Anız Yakmanın Zararları,  Sertifikalı Tohum Kullanımı,  Bitkisel Üretimde Gübre ve Gübreleme, ÇKS ve MGD Desteklemeleri,  Bağcılık, Organik Tarım, Çatak, Zirai İlaç Kullanımı ve Reçeteli Satış, Tarla Faresi  vb. Konularda bilgi verilip, sunumlar yapıldı.

Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçildi. ( Özellikle çks ve mgd desteği, süne mücadelesi, tarla faresiyle mücadele, pamukta yeşilkurt mücadelesi, buğdayda zabrus (ekin kambur böceği) mücadelesi, pamukta verticillium hastalığında mücadele, mercimekte kök ve kök boğazı çürüklüğü ile mücadele,  bitki koruma ürünlerinin kullanılmasında dikkat edilecekler, sebzelerde mantari hastalıklarla mücadele,  domateste güneş yanıklığı, yeşilkurt mücadelesi, çiçek burnu çürüklüğü, mantari hastalıklarla mücadele, patlıcanda erken yaprak yanıklığı ile mücadele, meyve ağaçlarında yaprak biti mücadelesi, bademde verticillium hastalığı ile mücadele, badem iç kurdu zararlısı ile mücadele elma gövde kurdu zararlısı ile mücadele, bağda külleme, kuruma, sürgün vermeme, asma ağustos böceği mücadelesi, organik tarım v.b. )

Çiftçilerimizin sorularının cevaplandırılması ve toplantıya katılan çiftçilerimizin görüşlerinin alınmasının ardından, konu uzmanlarımızca, toplantılara katılan çiftçilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür edilerek toplantı sona erdi. 

Çiftçilerimizi bilgilendirme ve eğitim toplantılarımız 27 Aralık 2017 tarihine kadar diğer ilçelerimizde de devam edecektir.